dinsdag 5 oktober 2010

Culturele sector richt duurzaamheidsnetwerk op

Het eerste overleg van de CCDD in oprichting in juni. Vandaag werd via de website van DEN bekendgemaakt dat de culturele sector definitief heeft besloten tot de oprichting van een duurzaamheidscoalitie die nauw gaat samenwerken met de NCDD om duurzame toegankelijkheid tot digitale gegevens te bevorderen. In juni schreef ik al een blog over de eerste besprekingen, en nu is het dus definitief. Mooi! Dan kan eindelijk dat nare vraagteken uit de schema’s van de NCDD zoals we die dit voorjaar nog lieten zien en wordt het plaatje steeds completer. Ook de NCDD zelf zit niet stil. Er wordt hard gewerkt aan een uitwerking van de strategische agenda die we in juni publiceerden en in die uitwerking kan de culturele sector nu volledig worden opgenomen. Weer een stap vooruit!

(PS: Jullie hebben nog wat achterstallig nieuws van me tegoed, van de iPRES en andere bijeenkomsten. Dat komt heus, maar het is even errrugg druk … Morgen en dinsdag naar Zwolle & Eindhoven, om een presentatie te geven tijdens de regioconferenties die het Ministerie van OCW heeft georganiseerd ter voorbereiding van de nieuwe Archiefvisie. Mijn opdracht was om het prikkelend te maken … of dat lukt met een degelijk onderwerp als digitale duurzaamheid zal blijken.)

(PS2: En David Rosenthal heeft me beloofd dat hij nog gaat reageren op de blog van René Voorburg over de noodzaak van migreren. Maar hij moest eerst even naar Berlijn.)

Geen opmerkingen: